Logi- lottó

A logopédiai terápiában ismert és közkedvelt játék a lottójáték. A játékos forma érdekesebbé, szórakoztatóbbá teszi a tanulandó hangok automatizálását. Amire szükségünk lesz: egy kártyacsomag+ az ehhez tartozó (a weboldalról ingyenesen letölthető) lottólapok.

Játékosok száma: 1-3 (egy hanghoz 3 lottólap tartozik, 10-10 képpel)

Játékleírás röviden:

Ha csak egy gyermekkel játszunk, odaadunk neki egy lottólapot, a csomag kártyát összekeverve arccal lefelé az asztalra helyezzük. Ezután a gyermek húz egy képet a pakli tetejéről, megnevezi, figyelve a helyes kiejtésre, majd a kártyáról megállapítja, hogy illik-e az ő táblájára, tartalmazza-e a tanulandó hangot. Ha igen, akkor belehelyezi a táblájába, ha nem, visszateszi a lapot a pakli aljára. A játék akkor ér véget, amikor megtelik a lottólap.

2 vagy 3 játékos esetén minden gyermek kap egy saját lottólapot. A kártyákat jól összekeverjük és lefelé fordítva egy pakliban az asztalra tesszük. A gyermekek egymás után húznak 1-1 lapot a pakli tetejéről, megnevezik a képeket figyelve a helyes kiejtésre. Ha megtalálják a képet a saját táblájukon, akkor belehelyezik, ha nem, akkor visszarakják a pakliba. Az a játékos nyer, akinek előbb telik meg a lottólapja.

Nehezíthetjük a játékot azzal, hogy a játékvezető (logopédus, szülő) húzza fel a képeket, de nem mondja meg a kép nevét, hanem csak körülírja, találós kérdést mond róla, és a gyermeknek kell kitalálni, mi lehet a képen.


Játék az irányokkal

 

Játék az irányokkal
4 éves kortól

Tovább


Szótagcsata

 

Szótagcsata játék
4 éves kortól

Tovább


Hang-nyomozó

 

Hang-nyomozó játék
5 éves kortól

Tovább


Kincskereső

 

Kincskeresés
5 éves kortól

Tovább


"Kopogtatós-húzós" játék

 

"Kopogtatós-húzós" játék
5 éves kortól

Tovább


Logi - lottó

 

Lottó játék
5 éves kortól

Tovább


Mocsár - játék

 

Mocsaras móka!
5 éves kortól

Tovább


Melyik Nagyobb?

 

Játék a számokkal
6-7 éveseknek

Tovább