Melyik Nagyobb?

- Játék a Számokkal

 

Ezt a játékot, azoknak a gyerekeknek ajánlom, akik felismerik a számokat 30-ig, van kialakult mennyiségfogalmuk, értik a kisebb, nagyobb, több, kevesebb fogalmakat (6-7 éves korosztály).

Hogy erről megbizonyosodjunk, első körben kérjük meg a gyereket, hogy rendezze nagyság szerint sorrendbe a kártyákat. Ha ez megy, akkor az egész csomag kártyával kezdjük el a játékot, ha pl. csak 20-ig sikerül sorba raknia, akkor csak az első 20 kártyát használjuk.

 

Játékszabály: A lapokat szétosztjuk a játékosok között, azokat nem nézzük meg, nem keverjük össze, arccal lefelé fogjuk a kezünkben. Minden játékos egyszerre húzza fel a legfelső lapot, kimondjuk a rajta található kép nevét, figyelve a helyes ejtésre, majd összehasonlítjuk a pontszámokat. Az viszi el a lapokat, akinél a legnagyobb szám van. A felhasznált kártyalapokat félretesszük, végén megszámoljuk. Az nyer, aki a legtöbb lapot elvitte.

 

Több játékos esetén mire figyeljünk?

Logopédusok: Ha a foglalkozáson azonos hanghibával rendelkező gyerekek vesznek részt, akkor egy paklival játszunk. Ha a gyerekeknél különböző hangokat kell automatizálni, akkor minden gyerek kezébe a neki éppen szükséges kártyacsomag kerül. Csak egy kört játszunk, a felhasznált kártyák nem kerülnek vissza a játék körforgásába (nehogy olyan hangot tartalmazó kép kerüljön a gyerek kezébe, amit még nem tud kiejteni).

 

Szülők: Ha pl. a jól beszélő nagytestvér is részt akar venni a játékban, akkor egy vagy akár több paklival is lehet játszani. Fontos, hogy a beszédhibás gyermek kezébe az a pakli kerüljön, ami az épp tanult hangot tartalmazza, a másik játékos bármelyik paklit használhatja. Csak egy kört játszunk, a felhasznált kártyák nem kerülnek vissza a játék körforgásába (nehogy olyan hangot tartalmazó kép kerüljön a gyerek kezébe, amit még nem tud kiejteni).

 

Több csomag használata esetén előfordulhat, hogy azonos pontot érő kártyák „találkoznak”, ilyenkor a másik kártyáját elnyerjük, viszont ő is a miénket.

Ebben az esetben aki a nyulat rakta, az viszi mindkettő lapot.


Játék az irányokkal

 

Játék az irányokkal
4 éves kortól

Tovább


Szótagcsata

 

Szótagcsata játék
4 éves kortól

Tovább


Hang-nyomozó

 

Hang-nyomozó játék
5 éves kortól

Tovább


Kincskereső

 

Kincskeresés
5 éves kortól

Tovább


"Kopogtatós-húzós" játék

 

"Kopogtatós-húzós" játék
5 éves kortól

Tovább


Logi - lottó

 

Lottó játék
5 éves kortól

Tovább


Mocsár - játék

 

Mocsaras móka!
5 éves kortól

Tovább


Melyik Nagyobb?

 

Játék a számokkal
6-7 éveseknek

Tovább